Over Toussaint Bonnet

Toussaint Bonnet is een gepassioneerde kunst- en antiekliefhebber, verzamelaar en van jongs af aan voortdurend op zoek naar de schoonheid in objecten om daarmee het leven te verrijken.

Na een studie Arabisch aan de Rijksuniversiteit te Leiden en een carrière in Private Banking, geeft Toussaint Bonnet sinds 2010 een professionele invulling aan zijn passie voor kunst en antiek met een stijlvolle winkel aan de Nieuwe Spiegelstraat In Amsterdam.

Het Spiegelkwartier is het hart van de nationale kunst- en antiekhandel in Amsterdam. Gelegen in een van de prachtigste stukken van de grachtengordel tussen het Museumplein en de binnenstad.

Meer dan 300 jaar decoratieve kunst

De collectie is in de afgelopen 30 jaar opgebouwd en bestaat uit exclusieve en decoratieve objecten van de 18e tot en met de 20e eeuw, getoond in interieursetting.

De collectie is sfeervol, eclectisch, elegant, spannend, tijdloos en internationaal met de nadruk op de Franse smaak. De kwaliteit van de objecten is onmiskenbaar. De objecten vormen bovendien met elkaar een krachtig geheel en zijn door hun individuele kwaliteit in elk interieur, van klassiek tot modern, een aanwinst.

Het aanbod is veelzijdig, waarbij er accenten zijn aan te wijzen : Verlichting, waaronder kristallen kronen, vuurvergulde kandelaars, girandoles en unieke tafellampen. Exclusieve spiegels in diverse stijlen. Sculpturen in brons en marmer, veelal neoclassicistisch. Meubelen zoals tijdloze en altijd inspirerende console tafels. Tenslotte noemen wij hier de klassieke verzameling Franse pendules.

Een groot gedeelte van de collectie kunt u op deze website bekijken. Ervaar de warme sfeer van exclusief en anders door een bezoek te brengen aan de winkel. Ook buiten de openingsuren kunt u terecht. Neem contact op met Toussaint Bonnet voor individuele afspraken of adviezen.